Přejít na obsah
Zpět na Nymbot

Znalostní základna Soukromí

Identita a přihlášení

Neexistuje žádný účet, žádný e-mail a žádné heslo. Existuje klíč a vše ostatní vyplývá z toho, jak dobře se o něj staráte.

Klíče, ne účty

Vaše identita je Nostr klíčový pár. Veřejná polovina (a npub) je to, co vám služba zná; soukromá polovina (a nsecZůstává na vašem zařízení a označuje vaše jméno.

Váš nym – zobrazený název, který jste si vybrali – je dekorace. Čtyři znaky po něm jsou odvozeny z vašeho veřejného klíče a jsou to části, které skutečně rozlišují jeden alice od jiného .

Zpět to nahoru

Nikdo nemůže váš klíč znovu vydat.Ztratíte ho a ztratíte svou historii a jakékoliv kredity na něm. nsec Někde offline první den používání aplikace.

Způsoby, jak podepsat

  • Vytvořte jeden Předvolba na čerstvou instalaci.
  • Paste a nsec. Přináší stávající identitu - od Nymchat nebo jakoukoli jinou aplikaci Nostr – se svými kredity a historií Nymbotu.
  • Rozšíření prohlížeče Klíč zůstává v rozšíření a nikdy nedosáhne stránky; aplikace ho žádá, aby se podepsal.
  • Vzdálený signatář (NIP-46), pokud si klíč ponecháte na jiném zařízení.

Přihlášení se stejným klíčem na druhém zařízení vám dává stejný účet.Nic není nutné migrovat, protože nikde nic než klíč žije.

Dálkový podpis

Pokud váš klíč žije v aplikaci signer, vyberte Já už mám jednuPoté Používejte vzdálený podpisPaste je bunker:// Připojte své signatury nebo klepněte Zobrazit kód místo a skenování kódu (nebo vložení jeho odkazu) v signatáři. wss://relay.primal.net pokud nejprve nezměníte relé a Nymbot počká až pět minut na signatáře pomocí tlačítka Zrušit.

Klíč nikdy nedosáhne Nymbotu. pokaždé, když Nymbot podepíše nebo dešifruje, požádá podepisovatele a Čekáme na vašeho signatáře... Podepisovatel vás může požádat, abyste žádost schválili na své vlastní webové stránce; Nymbot pro ni zobrazí tlačítko a otevře ji pouze tehdy, když na ni klepnete, a pouze pokud je to https Nymbot přijímá odpovědi pouze od signatáře, se kterým jste spojili, kontroluje každý podpis, který vrátí, a nedůvěřuje kódovému skenování, které neodráží spojovací tajemství zpět.

Identita pak ukazuje Podepsané s: Remote signer• neexistuje nsec Váš kód pro post-kvantové obnovení stále žije na zařízení a měli byste ho uložit jako obvykle. Odstranění podpisu... vymaže toto zařízení a vymaže ho, ale nevymaže vaši synchronizovanou kopii, která se vrátí, když se znovu přihlásíte se stejným podpisem. Anonymní móda Stále používá svůj vlastní klíč, nikdy signatáře.

Šifrování identity

Volitelné a vypnuté, dokud je nezapnete z identitě S ním, tajemství Nymbot drží na zařízení jsou zašifrovány, takže nemohou být přečteny z úložiště zařízení bez odemknutí:

  • váš soukromý klíč nebo připojení vzdáleného signatáře a jeho postkvantový kořen,
  • Ať Anonymní móda throwaway key a jeho vouchery,
  • Vaše úložiště a konektoru a tokeny,
  • Klíče k chatování Sdíleno linkem,
  • a v aplikaci pro Android a iOS klíče používané k nahrávání obrázků.

Nymbot se pak otevře na obrazovce odemčení a nic se nenabíjí, synchronizuje nebo odesílá, dokud ji neodemknete.

Co chrání je kopie na zařízení, proti někomu, kdo se chopí zařízení nebo jeho úložiště. nezmění to, co je odesláno nebo co server vidí, a není to záloha.

Pokud na to zapomenete

Neexistuje žádné zotavení. Zapomněli jste na paszportu? (nebo Ztratil jste svůj passkey?) na odemykání obrazovky nabízí, po varování, smazat klíč a všechno ostatní Nymbot drží na zařízení a restartovat. Podpořte své nsecPodepište se s ním později.

Passphrase, passkey nebo biometrie

Můžete si vybrat, jak se odemkne, samostatně na každém zařízení:

  • Pasoňová Minimálně čtyři postavy, které jsou k dispozici všude.
  • a paskyMůže žít na zařízení, v správci hesel nebo na bezpečnostním klíči, ale musí podporovat rozšíření WebAuthn PRF, což je to, co umožňuje passkey produkovat šifrovací klíč.
  • Biometrické: otisk prstu, tvář nebo Windows Hello. V webové aplikaci se používá vlastní ověřovač zařízení a není nabízen na zařízeních Apple, kde je passkey již Face ID nebo Touch ID.

Webová aplikace nabízí pouze heslo v prohlížeči bez podpory passkey. Aplikace pro Android a iOS nabízí heslo nebo biometriku.

Stejný list mění heslo, přechází na jinou metodu nebo vypne šifrování, každý po potvrzení aktuální metody. Cokoliv odemkne, zůstává na zařízení: žádná hesla, passkey nebo sůl není synchronizována, takže každé zařízení je nastaveno samostatně.

Synchronizace mezi vašimi zařízeními

Vaše nastavení se pohybují mezi zařízeními, na kterých se přihlašujete uvnitř záznamu, který je šifrovaný pomocí vlastního klíče, takže server ukládá zapečetěnou kopii, kterou nemůže číst.To zahrnuje vaše pracovní prostory, roboty, paměť, uložené výzvy, plány a složky a tokeny úložiště a konektoru, takže chat, který je používá, funguje na novém zařízení, aniž by je znovu nastavil.

Když byl token změněn na dvou zařízeních, vyhrává novější změna, takže odpojení úložiště na jednom zařízení vyčistí jeho token na ostatních.

Co zůstává na každém zařízení, je to, jak odemknete šifrování identity a cokoliv v Duchovní chat.

Vymazání vašeho účtu

Vymazání dat účtu a vymazání zařízeníPřed klíčem je pryč požádá server, podepsaný s tímto klíčem, o odstranění toho, co uchovává pro tento účet: zapečetěnou kopii vašich chatu a nastavení, která synchronizuje, historii konverzace Nymbotu, pozadí úkolů, rozvrhů a vyzváněcích hodinek, odkazy, které jste sdíleli, váš kreditní zůstatek s jeho knihovnou, nákupy, faktury a poukázkové záznamy a vše, co Oheň drží za to: každý klíč API, který přestane pracovat najednou, historie dotazu, záznamy o používání, uložená automatická top-up peněženka, video práce a jakékoli poplatky stále dlužené. pak zničí vše, co aplikace drží na tomto zařízení: váš klíč, každá konverzace, vaše úložiště a konektor tokeny, uložené dokumenty a vyrovnané soubory. Údaje o účtu odstraněny Když je to hotovo, aplikace začne znovu od začátku.

Před odstraněním dat serveru aplikace ukládá malý marker podepsaný vaším klíčem: jeho veřejný klíč, čas, identifikátor události a podpis, nic jiného, uchovávané po dobu 90 dnů. Každé jiné zařízení přihlášené ke stejnému klíči pro něj kontroluje, když se otevře, se vrací do popředí, před synchronizací, a každých pár minut, a vymaže se místo nahrávání dat znovu.

Nemůže smazat nic, co již existuje na veřejných reléch Nostr, nebo klíčové zálohy, které jste uložili na iCloud nebo Google Drive. Vaše zbývající Nymbot kredity jsou s účtem smazány a nelze je obnovit; použijte Pohybujte celou svou rovnováhu Nejdříve je uchovávat.

Nejedná se o logout a nelze jej zrušit. Pokud jste zálohovali nsec Můžete se vrátit ke stejnému klíči později, počínaje bez chatu; pokud nemáte, tato identita je pryč.